Cum scoți petele de urină folosind Urine Off

Urine Off - Scoate petele si mirosul de urinaPentru a înţelege modul de acţiune al soluției de eliminare a petelor de urină și a mirosului neplăcut al acesteia, Urine Off, este indicat să avem minime cunoştinţe despre compoziţia urinei, atât umană cât şi a animalelor:

  • Urea (carbamid): componenta principală a urinei, este incoloră, cu miros înţepător și consistenţă lipicioasă;
  • Urocromul: pigmentul ce conferă culoare galbenă urinei;
  • Acidul uric: un acid slab, bogat in azot.

Acidul uric conţine cristale de sare insolubile, ceea ce prezintă cea mai mare provocare în eliminarea urinei din tesături sau de pe diverse suprafeţe.

Primele două componente pot fi eliminate cu ajutorul agenţilor clasici de curăţire, însă acidul uric, fiind extrem de insolubil, rămâne bine legat de suprafeţe. După o curaţare iniţială cu agenți clasici, problema pare rezolvatâ însă orice tip de umezeală va reactiva cristalele rămase, iar mirosul va reapărea, mai puternic ca niciodată.

Marea majoritate a produselor destinate eliminării mirosului și petelor de urină aflate în piaţă, au 2 componente: un detergent (surfactant) şi un agent de mascare. Altele conţin enzime sau substanţe chimice care “înglobează” moleculele de urină, blocând astfel emanarea mirosului de urină. Neajunsurile acestor produse sunt eliminarea incompletă a petelor de urină și temporară a mirosului de urină. Nici o gamă din aceste produse nu au efect asupra depozitelor vechi de urină.

urine_offÎn cazul animalelor de companie, situaţia este agravată de comportamentul de marcare al teritoriului şi de simtul olfactiv foarte dezvoltat. Chiar şi atunci când noi nu simțim mirosul de urină, animalele îl detectează şi își vor aplica propria amprentă olfactivă. Dacă un animal a marcat o anumită zonă, el se va întoarce frecvent să marcheze acelaşi punct, indiferent de ce am face împotriva acestui lucru.

Enzimele din compoziţia soluției de eliminat petele și mirosul de urină, Urine Off, lucrează împreună cu microorganisme (bacterii) special adaptate pentru a metaboliza acidul uric alături de celelalte componente ale urinei. Ceea ce deosebeşte Urine Off de celalte produse asemănătoare este capacitatea acesteia de a elimina cristalele de acid uric.

În momentul în care atât sursa mirosului cât şi pata au dispărut, problema este rezolvată. Urine Off are inițial un miros plăcut de citrice iar când substanța se usucă, chiar şi acest parfum dispare.

Scoate petele de urina - Urine Off